Tehnician controlul calității produselor agroalimentare
Calificarea Tehnician controlul calității produselor agro-alimentare vine în sprijinul pregătirii tinerilor care vor să se integreze pe piața muncii în domeniul industriei alimentare.
Acces:
- În învățământul postliceal se pot înscrie absolvenții de liceu cu sau fără diplomă de bacalaureat
- Învățământul postliceal se realizează prin școala postliceală cu o durată de 1,5 ani
- Absolvenții învățământului postliceal care promovează examenul de certificare a calificării profesionale, dobândesc certificat de calificare de nivel 5, recunoscut la nivel internațional și Suplimente descriptive conform Europass
- Specializare acreditată
- În timpul școlarizării accentul cade pe pregătirea practică, efectuată cu preponderență la agenții economici
Ce poţi învăţa dacă urmezi cursurile acestei calificări?
- Stabilești şi verifici punctele critice de control în procesele tehnologice din industria alimentară
- Certifici calitatea produselor alimentare
- Determini calitatea apei folosite în industria alimentară
- Verifici calitatea materiilor prime, semifabricatelor şi produselor finite din industria extractivă
- Verifici calitatea materiilor prime, semifabricatelor şi produselor finite din industria alimentară fermentativă
- Verifici calitatea materiilor prime, semifabricatelor şi produselor finite din industria cărnii şi a peştelui
- Verifici calitatea materiilor prime, semifabricatelor şi produselor finite din industria laptelui
- Verifici calitatea materiilor prime, semifabricatelor şi produselor finite din industria conservelor din legume şi fructe
- Verifici calitatea materiilor prime, semifabricatelor şi produselor finite din industria de morărit, panificaţie şi produse făinoase
Ce beneficii poţi avea dacă alegi această calificare?
- Efectuezi stagii de pregătire practică în laboratoare de analiză a produselor alimentare ale tutoror agenților economici din industria alimentară
- Realizezi analize specifice determinării calității produselor alimentare în cadrul DSVSA
- Îți dezvolți abilitatea de comunicare în limbajul tehnic, specific industriei alimentare
- Asiguri starea de sănătate a consumatorilor prin aplicarea unui sistem de control al calităţii eficient, în conformitate cu standardele UE
- Poți contribui la conştientizarea populaţiei şi educarea acesteia în scopul adoptării unei alimentaţii sănătoase
Ce job poti avea?
- După dobândirea calificării profesionale de nivel 5, absolvenții pot găsi un loc de muncă sau pot continua studiile prin învățământul superior (pentru absolvenții de liceu cu diploma de bacalaureat).
- Ocupaţii COR ce pot fi practicate:
- Tehnician laborant analize produse alimentare
- Tehnician în industria alimentara
- Maistru în industria alimentară