Tehnician controlul calității produselor agroalimentare

Calificarea Tehnician controlul calității produselor agro-alimentare vine în sprijinul pregătirii tinerilor care vor să se integreze pe piața muncii în domeniul industriei alimentare.

Acces:

  • În învățământul postliceal se pot înscrie absolvenții de liceu cu sau fără diplomă de bacalaureat
  • Învățământul postliceal se realizează prin școala postliceală cu o durată de 1,5 ani
  • Absolvenții învățământului postliceal care promovează examenul de certificare a calificării profesionale, dobândesc certificat de calificare de nivel 5, recunoscut la nivel internațional și Suplimente descriptive conform Europass
  • Specializare acreditată
  • În timpul școlarizării accentul cade pe pregătirea practică, efectuată cu preponderență la agenții economici

Ce poţi învăţa dacă urmezi cursurile acestei calificări?

  • Stabilești şi verifici punctele critice de control în procesele tehnologice din industria alimentară
  • Certifici calitatea produselor alimentare
  • Determini calitatea apei folosite în industria alimentară
  • Verifici calitatea materiilor prime, semifabricatelor şi produselor finite din industria extractivă
  • Verifici calitatea materiilor prime, semifabricatelor şi produselor finite din industria alimentară fermentativă
  • Verifici calitatea materiilor prime, semifabricatelor şi produselor finite din industria cărnii şi a peştelui
  • Verifici calitatea materiilor prime, semifabricatelor şi produselor finite din industria laptelui
  • Verifici calitatea materiilor prime, semifabricatelor şi produselor finite din industria conservelor din legume şi fructe
  • Verifici calitatea materiilor prime, semifabricatelor şi produselor finite din industria de morărit, panificaţie şi produse făinoase

Ce beneficii poţi avea dacă alegi această calificare?

  • Efectuezi stagii de pregătire practică în laboratoare de analiză a produselor alimentare ale tutoror agenților economici din industria alimentară
  • Realizezi analize specifice determinării calității produselor alimentare în cadrul DSVSA
  • Îți dezvolți abilitatea de comunicare în limbajul tehnic, specific industriei alimentare
  • Asiguri starea de sănătate a consumatorilor prin aplicarea unui sistem de control al calităţii eficient, în conformitate cu standardele UE
  • Poți contribui la conştientizarea populaţiei şi educarea acesteia în scopul adoptării unei alimentaţii sănătoase

Ce job poti avea?

  • După dobândirea calificării profesionale de nivel 5, absolvenții pot găsi un loc de muncă sau pot continua studiile prin învățământul superior (pentru absolvenții de liceu cu diploma de bacalaureat).
  • Ocupaţii COR ce pot fi practicate:
  • Tehnician laborant analize produse alimentare
  • Tehnician în industria alimentara
  • Maistru în industria alimentară