ÎNVĂȚĂMÂNT LICEAL
SPECIALIZAREA: Tehnician în industria alimentară
- Tehnicianul alimentar este responsabil cu asigurarea calității și siguranței alimentelor.
- Misiunea sa este de a verifica respectarea normelor de igienă și de a controla procesele de producție alimentară.
- Cu accentul pe siguranța alimentară și calitatea produselor, tehnicienii alimentari sunt tot mai căutați pentru a asigura conformitatea cu normele și reglementările în continuă schimbare.
Ce poţi învăţa dacă urmezi cursurile acestei calificări?
- Folosești tehnici de lucru și coduri de bune practici pentru producerea alimentelor
- Efectuezi analize de laborator privind calitățile nutritive ale materiilor prime și produselor finite
- Selectezi informații privind cererea consumatorilor de produse alimentare
- Aplici și respecți normele de muncă și organizare a muncii
Ce beneficii poţi avea dacă alegi această calificare?
- Pregătire profesională într-un domeniu cu mare impact în societate
- Poți lucra în orice unitate de profil din industria alimentară
- Posibilitatea efectuării unui stagiu de practică într-o țară europeană, în cadrul unui proiect Erasmus+
Ce job poti avea?
- Tehnician sau operator în toate ramurile industriei alimentare
- Tehnicianul alimentar poate lucra în fabrici de procesare a alimentelor, laboratoare de control calitate sau instituții de inspectare a alimentelor.
- Este esențial ca un tehnician alimentar să fie mereu la curent cu regulile și standardele din domeniu, deoarece siguranța alimentară este o preocupare majoră în industria alimentară.
- Perspectivele de carieră pentru tehnicienii alimentari sunt variate, acoperind o gamă largă de sectoare, cum ar fi industria alimentară, cercetarea alimentară, controlul calității și multe altele.
Evoluția în carieră
- Învățământ postliceal – calificările: Tehnician controlul calităţii produselor agroalimentare, Tehnician nutriționist, Tehnician dietetician, Tehnician în agroturism
- Învățământ superior: Facultăți cu profil industrie alimentară sau medicină veterinară, specializările: Ingineria produselor alimentare, Biotehnologii, Controlul calităţii produselor alimentare.